A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Спаська гімназія
Кролевецької міської ради

15.04.2020

Дата: 15.04.2020 10:23
Кількість переглядів: 343

Тема: Економіка домогосподарства

Виписати. Характерними рисами домогосподарства є:

• приватна власність на економічні ресурси (трудові, грошові й деякі види земельних ресурсів);

• здатність самостійно приймати рішення;

• прагнення максимального задоволеннясвоїх потреб. Домашні господарства використовують доходи, отримані від продажу своїх ресурсів, для придбання товарів і послуг, вироблених підприємствами.

В економіці країни домогосподарство виконує чотири основні функції:

1) постачальника ресурсів;

2) споживача товарів і послуг;

3) заощадника доходів;

4) інвестора доходів.

Усно

Важливою функцією домогосподарств є споживання. На рівень споживання та процесс прийняття рішеннящодоспоживчоговибору впливає поведінкаспоживача.Кожен споживач прагне отримати від споживання максимальну (найбільшу) корисність. Корисність — це оцінка споживачем здатності речей та послуг задовольняти його потреби. Споживач оцінює речі та послуги суб’єктивно. 

Структура витрат українськи хдомогосподарств свідчить про те, що Україна — незаможна країна, у якій середньостатистична сім'я витрачає майже половину своїх доходів на продукти харчування. У середньому в Україні частка грошових витрат домогосподарств на продукти харчування у 2016 р. становила 47,8 % (49 % у міській місцевості, 45 % — у сільській). Для порівняння: у Японії вона дорівнює 25 %. На другому місці після витрат на продукти харчування — витрати на житло, електроенергію, газ та інші види палива. Найбідніші категорії витрачають зовсім мало на відпочинок, освіту, розваги, часто значно менше, ніж на алкогольні напої та тютюнові вироби.

Переписати.

Права споживача – комплекс загальнообов’язкових, формально визначених правил поведінки, які встановлюються і гарантуються державою для врегулювання взаємин між покупцем та продавцем.

 

Бюджет сім’ї – формування доходів членів сім’ї та їх використання.

Бюджет домогосподарства – план або фактичне підсумування доходів і витрат домогосподарства за певний період (місяць, рік).

 

Домашнє завдання  Опрацювати  §  41-42

 

Поміркуйте, як раціонально спланувати власний місячний бюджет, якщо вам дають 100 гривень кишенькових на тиждень.( письмово)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено