A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Спаська гімназія
Кролевецької міської ради

22.02.2021

Дата: 22.04.2021 12:55
Кількість переглядів: 94

Тема уроку: Сучасні цивілізації на мапі світу

Переглянути відео https://www.youtube.com/watch?v=NYMM6CNym6o

Сучасні цивілізації на мапі світу

У наш час на всій планеті Земля людство створило світову цивілізацію. Але вона не об'єднує все людство в єдине суспільство а складається з кількох великих цивілізацій. Однією з найбільших є Новоєвропейська цивілізація, яка охоплює простори Західної, Південної та частково Східної Європи. На сході Новоєвропейська цивілізація межує з цивілізацією Євразії (Східної Європи й Азії, яка простягається від Уральських гір до Далекого Сходу). Україна, розташована в Східній Європі на межі зустрічі цих двох цивілізацій. Тривалий час Україна перебувала в складі цивілізації Євразії через те, що певний час була під владою Московського царства, а згодом Російської держави (про той період історії ви дізнаєтеся в наступних класах). Тепер наша держава прагне об'єднатися з Новоєвропейською цивілізацією та увійти до складу Європейського Союзу.

На захід від Новоєвропейської цивілізації, на Американському континенті сформувалася цивілізація Нового Світу. Цивілізацію Нового Світу нині поділяють на Північноамериканську, яку утворюють США й Канада, та Латиноамериканську, яка охоплює весь континент Південної Америки. РЕГІОН  частина поверхні нашої планети, яка може вміщувати територію однієї чи кількох держав. суспільного ладу тощо.

На Південному Сході від Новоєвропейської цивілізації розкинула свої простори цивілізація Азії, яка також не є цілісним утворенням: її поділяють на регіони Близького Сходу, Центральної та Середньої Азії, Південної Азії та Далекого Сходу.

 

Повторити §54 , скласти хмаринку тегів до теми .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено