A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Спаська гімназія
Кролевецької міської ради

«БІБЛІОТЕКА НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ – ПРОСТІР ДЛЯ ОСВІТНІХ МОЖЛИВОСТЕЙ КОЖНОГО УЧНЯ»

Дата: 06.11.2019 15:24
Кількість переглядів: 399

«БІБЛІОТЕКА НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ – ПРОСТІР ДЛЯ ОСВІТНІХ МОЖЛИВОСТЕЙ КОЖНОГО УЧНЯ»

З першого жовтня 2019 року стартував Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек, який проходив під гаслом «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня».

Працівником бібліотеки Лукаш Ніною Іванівною був розроблений план заходів, котрий мав на меті залучити учнів до творчої діяльності, роздумів, спогадів про минулі дитячі роки.

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України протягом місяця були проведені заходи різного змісту та форми. Кожен  тиждень був присвячений конкретній темі та заходам. Відкриття Всеукраїнського місячника бібліотек розпочалося з благодійної акція «Книжка в дарунок бібліотеці». На засіданні круглого столу була проведена бесіда «Шкільна бібліотека нового покоління» з учнями 6-7 класів. Переглянули відео матеріали з даної теми, дізналися про особливості бібліотек Європи, Сполучених Штатів Америки та зробили висновок, що бібліотеки не біде розвиватися якщо їх не відвідувати. Також провели Смайл- опитування яке стало обєктом роздумів на перервах для всіх учнів «Якою ви бачите сучасну шкільну бібліотеку?». Загалом відповіді були передбачувані. Сучасним дітям не вистачає в бібліотеці нової літератури, комп’ютерів – сучасних джерел пошуку інформації, яка дуже важлива для всебічного розвитку дитини як особистості.

Протягом місяця діти могли відвідати виставку нової літератури «Книжкова алея».

Для учнів 3 класу проведений майстер клас з виготовлення закладок для книг.

Для дітей 3-4 класів був проведений урок – подорож «У світ української казки», де вони позмагались у знанні казок.

Опитування «Читацький паркан» надало впевненості, що діти люблять і хочуть читати, вони прагнуть знань.

Сучасне життя – це рух, життя сучасних бібліотек - це рух до нових можливостей, нових технологій. Бібліотека – це світ відкриттів, світ творчості, де формується читач-творець. Сподіваємось, що за концепцією НУШ, кожна школа матиме у своїй структурі сучасну бібліотеку, яка стане ресурсним осередком і експериментальним майданчиком для учнів і вчителів, забезпечить вільний доступ до якісних електронних підручників, енциклопедій, лабораторій.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено