A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Спаська гімназія
Кролевецької міської ради

03.05.2022

Дата: 03.05.2022 15:59
Кількість переглядів: 57

Тема уроку: Професія «юрист». 

Переглянути презентацію https://gdz4you.com/prezentaciyi/inshi/yuryst-17255/

Прочитати

Юрист (від латин. jus— «право»)— це фахівець, який має юридичну освіту (вищу чи середню професійну) і професійно розбирається у праві, що знає закони й уміє їх правильно застосовувати.

Адвокат (від латин. odvocare— «кликати на допомогу»)— це людина, що обрала своєю професією надання юридичної допомоги. Основ­не завдання адвоката — усіма законними способами максималь­но ефективно захищати права й законні інтереси довірителя (клієнта). 

Прокурор (від латин. procurare — «наглядати, відати чим-небудь,піклуватися»)— це головний представник обвинувачення у вчи­ненні злочину.

Слідчий — це посадова особа органів внутрішніх справ, Служби Без­пеки України, прокуратури. Він провадить попереднє слідство, тобто здійснює дії, зміст яких полягає в з'ясуванні обставин здійснення злочину, у пошуку винного й пред'явленні йому обвинувачення.

Суддя— це професійний юрист, який наділений у встановленому порядку відповідними повноваженнями і здійснює від імені держави пра­восуддя, виносить рішення й вироки, визначає покарання осо­бам, що скоїли злочин. Професія судді є однією із найдавніших і особливо відповідальних юридичних спеціальностей.

Основними юридичними професіями (спеціальностями ) є:

  • суддя;
  • слідчий;
  • прокурор;
  • адвокат;
  • нотаріус;
  • юрисконсульт

 

Домашнє завдання

Прочитати параграф 26

Пригадати  будь-який детектив і проаналізуйте з юридичної точки зору вчинки його дійових осіб — адвоката, прокурора, слідчого та інших.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено