A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Спаська гімназія
Кролевецької міської ради

Привітання з Днем перемоги для ветеранів

Дата: 09.05.2020 20:05
Кількість переглядів: 244

Протягом попередніх 24 років незалежна Україна відзначала 9 травня День Перемоги за усталеним радянським/російським зразком. Святкування за цим (пост)радянським зразком не відповідали історичній пам’яті українського народу і загальноєвропейським традиціям, призводили до ігнорування трагічних сторінок ІІ світової війни, закріплювали в свідомості культ війни. Результатом цього стало домінування історичних міфів, перманентне протистояння в суспільстві та посилення впливу Російської Федерації на громадське та політичне життя в Україні.

Завдяки Указу Президента «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» та Закону «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» Україна розпочинає нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

 

Ми всі живі завдяки відвазі й мужності мільйонів людей, які брали участь у Другій світовій війні. Картинки з    У День пам'яті та примирення бажаємо всім жити у мирі, навчитися прощати, розуміти один одного, залагоджувати

всі суперечки та сварки мирним шляхом. Нехай цей день примирення нагадує, як важливо вірити і творити добро, щоб більше не було воєн і конфліктів!

Відео вітання учнів Спаської ЗОШ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено