A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Спаська гімназія
Кролевецької міської ради

23.05.2022

Дата: 11.05.2022 21:43
Кількість переглядів: 50

Тема уроку: Зв'язки з українською діаспорою.

Зв’язки з українською діаспорою. За свою півторавікову історію українська еміграція навчилася самостійно організовувати своє життя за кордоном, уключаючи і зв’язки з Батьківщиною. Нині ці справи здійснюють Світовий конгрес українців, Європейський конгрес українців, Конгрес українців Канади,Український конгресовий комітет Америки, Союз українських організацій вАвстралії, союзи, спілки й центри українців у багатьох інших державах світу.
 Сучасний український уряд для підтримки зв’язків з діаспорою витрачає певні кошти. Так, у 2017 р. на різні заходи було витрачено 77 млн грн. За ці кошти здійснювалися публікації про Україну в закордонних ЗМІ, надавалася фінансова підтримка громадам закордонних українців для проведення науково-освітніх заходів, допомога осередкам української культури, бібліотекам, українським школам, класам за кордоном і багато іншого.
Справам зв’язку з діаспорою слугує й робота Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівськаполітехніка» (МІОК), який системно на комплексній основі займається проблемами українського зарубіжжя.

Виконати завдання 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено