A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Спаська гімназія
Кролевецької міської ради

День вишиванки

Дата: 18.05.2023 18:49
Кількість переглядів: 43

         У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому.

          Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

          18 травня в Спаському ліцеї відбувся День вишиванки. Дрес-кодом дня була вишиванка, і весь ліцей  замайорів різнобарвними візерунками української вишивки.

           В акції взяли участь не лише учні, а й усі вчителі та персонал школи. Протягом дня було проведено безліч виховних заходів даної тематики. Учні початкової школи  читали вірші про вишиванки, українські традиції, виконували творчі роботи з українською символікою. І як результат, окрім вираження своєї національної  та громадянської позиції – позитивні емоції, піднесений настрій, відчуття гордості за приналежність до українського народу.

         День вишиванки -  відносно нове народне свято, покликане до сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці ліцею разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

   

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено