A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Спаська гімназія
Кролевецької міської ради

Школа 50-70-х років

Дата: 23.10.2023 09:58
Кількість переглядів: 13

У 50-70-х роках головну роль в освітньо-культурному житті села відігравала школа.

Двоповерхове приміщення школи давало змогу розмістити учнів 5-10 класів у просторих світлих класних кімнатах. Кваліфіковані педагоги забезпечували навчально-виховний процес.

Учні початкових класів навчались в одноповерховій школі, яка була збудована ще в ХІХ столітті. Через велику кількість учнів у молодших класах певний час діти навчались в інших приміщеннях за межами школи.

Кістяк педаголічного колективу школи складали її колишні випускники. Особливою повагою серед учнів користувалися вчителі-фронтовики Гузенко Іван Андріянович, Щербань Олексій Леонтійович (директор школи), Лупенко Микола Данилович, Плюйко Михайло Полікарпович, Саприка Микола Кузьмич, Колесник Іван Степанович, Колос Костянтин Панасович.

Значну роль у функціонуванні школи відігравав обслуговуючий персонал: прибиральниці, ремонтники, опалювачі. Останні були просто необхідні, адже опалення у школі на той час було пічним і потрібно було до кожного класу занести дров, торфу, а на другий день рано-вранці розтопити грубки, щоб класні кімнати нагрілись до приходу учнів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено