A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Спаська гімназія
Кролевецької міської ради

Профілактика правопорушень.

Дата: 12.11.2020 17:24
Кількість переглядів: 95

   Сьогодні надто актуальною виступає проблема зростання правопорушень серед молоді. Поліцією спрямовуються всі зусилля по профілактиці дитячих правопорушень. З метою попередження та профілактики вчинення неповнолітніми злочинів та правопорушень у школі співробітники поліції проводять профілактичні бесіди із школярами.

            5 листопада2020  року офіцер Кролевецького відділку поліції Цимбал Сергій Леонідович,провів лекції-бесіди для учнів Спаської ЗОШ  Основним завданням зустрічі була розмова про те, як попередити та усунути негативні явища, пов’язані з жорстоким поводженням неповнолітніх стосовно однолітків.

             Працівник поліції обговорив з учнями поняття «булінгу». З’ясовували також його види і форми,  обговорили питання щодо його протидії. Поліцейський наголосив на недопущенні жорстокості й насильства серед дітей та негативні наслідки насильства і жорстокої  поведінки. 
             Офіцер  поліції також розповів учням про відповідальність за вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень неповнолітніми. Окремо зупинились на злочинах проти життя і здоров’я, волі, честі та гідності особи. 

           «Відповідальність за скоєння правопорушень настає після досягнення особою 14-річного віку. Проте не варто забувати, що до досягнення повноліття особою, яка скоїла злочин, відповідальність нестимуть батьки порушника»,  — коментує офіцер поліції.

            По закінченню зустрічі працівники поліції звернули увагу дітей на недопущення фальшивих викликів міліції, швидкої та МНС, оскільки за кожен такий випадок можна понести відповідальність, та обговорили з дітьми правила поведінки у школі, наслідки пропусків занять та ввічливе відношення до вчителів та оточуючих. 

            Маємо надію, що вислухавши працівників поліції, малолітні та неповнолітні хлопці та дівчата задумаються над наслідками які можуть виникнути з ними, а це й бродяжництво, крадіжки, а далі інші дії які можуть привести їх до порушення закону та позбавлення волі. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено