A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Спаська гімназія
Кролевецької міської ради

Новини

Дата: від до Скинути

Вільні творити майбутнє

21 листопада відзначаємо День Гідності та Свободи з нагоди початку двох важливих подій в українській історії: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). З учнями 7 класу було проведено виховну годину "Вільні творити майбутнє", присвячену Дню Гідності та Свободи. Разом з усіма українцями вшановуємо патріотизм людей, які захищали демократичні цінності, права та свободу громадян України.

13:34 21.11.2022

"Безпечна дорога додому"

16 листопада з учнями 6 класу була проведена виховна година на тему "Безпечна дорога додому". Учні закріпили свої знання з правил дорожнього руху. Також обговорили види дорожніх знаків, їх правильні назви та де можна знайти той чи інший дорожній знак.

19:38 16.11.2022

Підсумки мовного фоточеленджу до Дня української писемності та мови

 Підведено підсумки мовного фоточеленджу до Дня української писемності та мови. Даний конкурс був запропонований учням 5-9 класів! Найбільш активними учасниками та переможцями конкурсу стали Качура Євгеній (учень 5 класу), Кича Діана (учениця 6 класу), Кича Крістіна (учениця 7 класу), Макарюк Анастасія (учениця 9 класу). Вітаємо з успішно виконаними завданнями та бажаємо подальших маленьких та великих перемог! Мова - душа народу! Тож цінуймо рідну мову, пишаймося здобутками свого народу, розмовляймо українською!

19:26 14.11.2022

День української писемності та мови

9 листопада Україна відзначає День української писемності та мови. Уже стало традицією цього дня писати Всеукраїнський диктант Національної єдності, брати участь у мовознавчих конкурсах та різноманітних вікторинах, які мають на меті зберігати інтерес до своєї історії, поважати звичаї свого народу, любити свою рідну мову та спілкуватися українською. Здобувачі освіти Спаського ліцею теж підтримали дану традицію і були активними учасниками всіх патріотично спрямованих заходів цього дня. Учні 5 класу взяли участь у вікторині «Знавці української мови», успішно показали свій рівень здобутих знань, за що були нагороджені символічними патріотичними закладками. Також п'ятикласники заповнили карту бажань, у якій зазначили, за що вони люблять Україну і що хочуть їй побажати. Не дивно, що основними побажаннями від дітей для своєї країни були побажання перемоги та миру! Зі здобувачами освіти 7 класу було проведено виховну годину, присвячену Дню української писемності та мови. По завершенню бесіди учні мали змогу превірити свої знання, відповідаючи на питання з квізу з української мови. У цій сучасній вікторині учні не лише продемонстрували власні знання, але дізналися багато невідомих раніше для себе фактів, що стосуються мови. Семикласники також попрацювали творчо: створили асоціативне гроно «Яка українська мова?» у формі винограду. Також у Спаському ліцеї до кінця тижня триває мовознавчий фоточелендж, де учні 5-9 класів можуть продемрнструвати свою творчість, старанність та знання.

16:49 09.11.2022

Мінна безпека

27 жовтня було проведено годину спілкування з учнями 2-4 класів на тему "Мінна безпека".Діти ознайомились, як відрізняти вибухонебезпечні предмети, де вони можуть сховатися, які знаки про них попереджають.Та яких правил безпечної поведінки потрібно дотримуватись, якщо побачив міну чи боєприпас   

18:59 27.10.2022

Проєкт “Місце шани та вдячності”

З перших днів  російсько-української війни українці стали на захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. Захисники і Захисниці щоденно проявляють неабиякий героїзм у боротьбі з ворогом. Без сумніву, що  у боях із підрозділами російської регулярної армії та підконтрольних їм бойовиків постало якісно нове українське військо, що відіграє значну роль в українському суспільстві.

06:55 24.08.2022

Конституція Пилипа Орлика

Договори і постанови прав і свобод військових між Ясновельможним Його Милості паном Пилипом Орликом, новообраним гетьманом Війська Запорізького, і між генеральними особами, полковниками і тим же Військом Запорізьким з повною згодою з обох сторін Затверджені при вільному обранні формальною присягою від того ж Ясновельможного Гетьмана Підтверджені 5 квітня 1710 року від Різдва Христового   Герб гетьмана Пилипа Орлика та Українські прапори часів Орлика

09:15 18.07.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено